Basiscursus fotografie

Leer in 6 lessen de camera bedienen en de basis van fotografie

Heb jij een mooie camera, maar kom je niet verder dan de automatische stand? Ga jij een mooie reis maken en wil je die perfect vastleggen? Of lijkt fotografie jou een superleuke hobby? Dan is de basiscursus fotografie van De Cycloop iets voor jou!

Je leert:
–   De camera volledig handmatig bedienen.
–   De belangrijkste instellingen op een rij.
–   De basis van omgaan met licht en compositie.
–   De basis van nabewerken
–   Kritisch kijken naar foto’s – van jezelf en van anderen.

Voor wie?
De basiscursus fotografie is voor iedereen met weinig tot geen kennis van fotografie. Je kan meedoen met iedere camera, maar een systeemcamera, spiegelreflex of premium compactcamera is aan te raden.

Hoe geven wij de cursus?
Je krijgt les van ervaren Cycloopleden. De cursus bevat naast theorie ook veel praktijk: in de lessen zitten interactieve opdrachten, we geven na iedere les een opdracht mee en bespreken de foto’s klassikaal en we hebben een praktijkles.

Plaats en datum
Normaliter bestaat de cursus uit 6 avonden op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het exacte lokaal wordt bekendgemaakt kort voor het begin van de cursus. De lessen duren van 19:30 – 21:30.

Eerstvolgende (Nederlandstalige) basiscursus:
De eerstvolgende basiscursus zal op de volgende data plaatsvinden:
– 31 januari, 7, 14, 21 en 28 februari en 6 maart 2024.

Prijs en inschrijven
Deelname aan de cursus kost €30,-. Om deel te nemen aan de cursus moet je lid zijn van de Cycloop, klik hier om je aan te melden als lid.

Klik hier om je aan te melden voor de cursus

*Om lid te worden van de Cycloop, moet je student zijn aan de HAN of de RU (of een andere hogere onderwijsinstelling in Nederland). Als lid heb je geen verdere verplichtingen, maar wel vele extra voordelen.

Volg je de cursus al? Klik hier om naar de cursistenpagina te gaan

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 1 reviews
 by Rein
Erg leuk en nuttig

De basiscursus gaf me houvast om bewuster met fotografie om te gaan. Aan het eind van de cursus kon ik handmatig de belichting instellen, iets wat ik altijd zal blijven gebruiken. Ook de compositieregels die werden behandeld pas ik nog regelmatig toe.

Door de opdrachten en feedbacksessies bleef ik wekelijks aan de slag met fotografie om toe te passen wat ik had geleerd. De feedbacksessies waren daarin erg prettig: ik kreeg opbouwende kritiek en werd me bewust van de keuzes die ik in mijn foto's had gemaakt. Intussen zorgden de cursusdocenten met hun droge humor voor een relaxte sfeer.