Lezing

Wij bieden onze leden elk jaar een fotografie gerelateerde lezing aan. Dit jaar pakken we het groots aan! Zo mogen dit jaar alle geïnteresseerde komen en hebben we ook nog eens een bekende spreker. Bijzijn is meemaken!

Onze spreker is niemand anders dan Bart Maat van het ANP, hieronder een korte beschrijving van zijn werkzaamheden:

“Bart Maat is politiek fotograaf voor het ANP en maakt een podcast over fotografie, ANP Beeldspraak. Daarnaast geeft hij lezingen over beeldvorming in de politiek.

Na een opleiding aan de Fotovakschool, begon hij in 2010 als nieuwsfotograaf in Den Haag. Via persbureaus WFA en Novum kwam hij bij het ANP terecht, waar hij sindsdien als vaste freelance fotograaf voor werkt. 

Met zijn ‘functie-elders’-foto won hij de Zilveren Camera 2021, de ANP Nieuwsfoto van het jaar en de Prinsjesfotoprijs, de prijs voor de beste politieke foto van het jaar.”

Wilt u meer van zijn werk zien? Bezoek dan vooral zijn website via deze link.

Bart Maat zal op 24 mei te gast zijn op de Radboud Universiteit. De lezing zal plaatsvinden in het Collegezalen Complex (Mercatorpad 1, 6525 HS Nijmegen). De inloop begint om 19:00 en de lezing om 19:30.

Na de lezing is er genoeg tijd om in het Cultuurcafe met een drankje erbij na te praten. Hier bestaat tevens de mogelijkheid om Bart te spreken en eventueel zijn nieuwe boek te kopen.

Een kaartje kost slechts €3,00 euro! koop uw kaartje hieronder:

Kaartje kopen!